Sposób przygotowania

maliny umyj na sitku pod bierzaca woda i osacz.40 deka malin wymieszaj z 2 lyzkami cukru i lekko rozgniec widelcem. pozostale maliny zmiksuj z pozostalym cukrem i smietana.sos schowaj do lodowki.ziemniaki przecisnij p[rzez prese,dodaj jajko,obie maki i szczypte soli.zagniec ciasto.uformuj z niego walek o sr.3cm.potnij go na grupsze plasterki.z kazdego kawalka ciasta zrob placuszek.na srodku poloz porcje nadzienia z malin,zlep formujac kule.Knedle wrzuc na lekko osolony wrzatek i gotuj ok 3 minuty od wyplyniecia.ugotowane knedle wyjmij lyzka cedzakowa.uloz na talerzu i polej schlodzonym sosem.pycha

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !