Sposób przygotowania

Ugotowane, ostudzone ziemniaki razem z serem twarogowym przemleć w maszynce. Mąkę przesiać na stolnicę, wsypać ziemniaki z serem, dodać jajka, żółtko, cukier waniliowy i szybko zagnieść ciasto. Uformować wałek, pokroić na kawałki. Każdy kawałek rozpłaszczyć, położyć na środek śliwkę, zlepić i uformować knedle. Wrzucać do wrzącej osolonej wody, zagotować pod przykryciem, następnie zdjąć przykrywkę i gotować aż śliwki będą miękkie. Podawać okraszone stopionym masłem lub ze śmietaną, posypane cukrem.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Mariusz10

    pycha!
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    mniam
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    artur7

    wspaniałe
  • 1
    original
    Opublikowano

    jeta72

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Fajne połączenie.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !