Sposób przygotowania

Proszek budyniowy rozmieszaj w 1 szklance zimnego mleka. Pozostałe mleko zagotuj, zestaw z ognia. Wlej do niego rozmieszany proszek budyniowy, wymieszaj. mieszając, zagotuj. wystudź. Schłodzone mleko posiekaj z mąką. Całość rozkrusz w palcach, dodaj żółtko, cukier puder i śmietanę. Szybko zagnieś kruche ciasto, uformuj z niego kulę, zwin w folię, włóż na 2 godziny do lodówki.Ciasto rozwałkuj na grubość ok1/2 cm. Wyklejaj nim karbowane foremki na babeczki. Włóż je do piekarnika o temp 200st. upiecz na rumiano, wystudź. Budyń zmiksuj, napelnij nim kruche babeczki. Wierzch udekoruj owocami i posypką.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !