Sposób przygotowania

1. Papryki umyj, przekrój na połówki, usuń z nich gniazda nasienne. Miąższ pokrój w paski. Pomidory natnij na krzyż, ułóż na sicie, sparz wrzątkiem, a następnie przelej zimną wodą. Obierz ze skórki, usuń gniazda nasienne. Miąższ pokrój w półplasterki. Połącz z papryką oraz obraną i posiekaną w drobną kostkę cebulą.
2. Do warzyw dodaj umyte, krótko obgotowane liście botwinki oraz opłukaną i osuszona rukolę. Wymieszaj. Dopraw do smaku solą i pieprzem.
3. Przygotuj gęsty sos z majonezu i jogurtu naturalnego. Wkrusz do niego i utrzyj ser pleśniowy typu rokpol/ Dokładnie wymieszaj. Dopraw do smaku solą. Przed podaniem na stół ozdób sałatkę kleksami sosu serowego.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pyszne
  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pyszne
  • 1
    images-big
    Opublikowano

    anja3107

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    miki47

    mniam
  • 1
    original
    Opublikowano

    Krystyna32

    samo zdrowie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !