Sposób przygotowania

Najpierw zaczyn drożdżowy: 5 dag drożdży rozetrzeć z łyżeczką cukru, dolać szklankę letniej wody lub mleka, posypać łyżką mąki i odstawić do wyrośnięcia. Do miski wsypać 60 dag mąki pszennej, dodać wyrośnięty rozczyn, dwie lub trzy łyżki oleju, dwie płaskie łyżki przyprawy typu Jarzynka. Wyrobić ciasto robotem lub ręcznie, powinno być dosyć gęste, dodać 30 dag pokrojonej surowej kiszonej kapusty, wymieszać, odstawić do wyrośnięcia. Piec około godziny w temperaturze 180°C. Podawać na ciepło lub na zimno. Bardzo ważne, by kapusta była dobrze kwaśna (najlepsza jest taka zdrowo przekwaszona, która już do niczego się nie nadaje).

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Emilia22

    ciekawy przepis
  • 2
    original
    Opublikowano

    Emilia22

    mniam mniam
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    to musi być pyszne
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    to musi być pyszne
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !