Sposób przygotowania

Rybę umyta i osuszoną pokroić w kostkę i wrzucić do rondelka to zalewamy wodą troszkę solimy i gotujemy 15 minut. Suszone grzyby , a jeśli ich nie mamy to mogą być pieczarki umyć i ugotować a grzyby wcześniej namoczyć a gdy przestygną pokroić w paski , łyżką najlepiej cedzakową przełożyć kawałki ryb do naczynia żaroodpornego wysmarowanym masłem najlepiej sklarowanym , na rybach kładziemy albo pieczarki albo tamte grzyby , jajka rozkłócić z 2 łyżkami z wywaru z grzybów doprawić sosem sojowym , przyprawą warzywną i winem. Zalewamy ta masą rybę , przykrywamy naczynie folią aluminiową i pieczemy do 15 minut. w 170 st. W tym czasie zdążymy przygotować sos : 3\\4 bulionu zagotować a pozostały zimny wymieszać z mąką ziemniaczaną i mieszając wlać do bulionu wrzącego . Zagotować i przyprawić do smaku sosem sojowym , potem zdejmujemy folię z ryby , jeszcze chwilkę zapiekamy i gorącą polać przygotowanym sosem .

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    zuzanna_z

    dobre
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !