Sposób przygotowania

Ciasto: Jajka ucieramy z cukrem w misce postawionej na garnku z podgrzewana woda. Wtedy biszkopt jest pulchniejszy. Dodajemy margarynę Kasię, jajka są ciepłe, więc szybko nam sie roztopi. Dodjamey mąki z proszkiem mieszając łyżka w jedną strone. Blache smarujemy margaryna i posypujemy bulka tarta. Przelewamy ciasto i pieczemy 40 min w 170 stopniach.
Biszkopt przekrawami i polewamy nasączeniem przygotowanym z w/w składników. Biszkopt smarujemy ubita smietana z cukrem i posyepujemy jagodami. Tak robimy kazda warstwe.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    czekoladka_m

    A u mnie w lasach nigdzie nie ma jagód:( Piękny torcik
  • 2
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    Jaki apetyczny:) zjadłabym z wielką chęcią!:)
  • 2
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    ja też....
  • 4
    original
    Opublikowano

    Agnieszka_B

    Kusi, kusi i jeszcze raz kusi... Przepyszny musi być!
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Renataj

    Bardzo apetyczne cudo
  • 1
    10547441_831219136896373_3580794721243242267_n
    Opublikowano

    iwa643

    mniam

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !