Sposób przygotowania

Warzywa umyć, obrać, pokroić i ugotować w trzech osobnych garnkach. Odcedzić i przestudzić.

Formę o wymiarach 8x22 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Piekarnik rozgrzać do temperatury 180 *C.

Ubić pianę z jednego białka. Seler zmiksować blenderem, dodać pianę, delikatnie wymieszać, doprawić solą, pieprzem i gałką muszkatołową. Włożyć do przygotowanej formy.

Marchewkę zmiksować z jajkiem, solą, pieprzem i curry do smaku. Rozsmarować na warstwie selerowej.

Groszek zmiksować z drugim jajkiem i 3 łyżkami śmietany, doprawić. Ułożyć na warstwie marchewkowej. Wyrównać.

Formę ustawić na większej foremce wypełnionej gorącą wodą. Całość wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec 45 minut. Po wystudzeniu wstawić na noc do lodówki.

Podawać z ostrym i wyrazistym w smaku sosem.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Magdalena1110

    ładnie wygląda
  • 1
    original
    Opublikowano

    Agiatis

    Bajeczny:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    caroline1983

    elegancka przystawka
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ewelina38

    rewelacyjne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 3
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    bardzo ładnie to wygląda,pewnie by mi smakowało.
  • 2
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    świetne
  • 1
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    pyszne i eleganckie
  • 0
    original
    Opublikowano

    jeta72

    ślicznie wygląda
  • 1
    original
    Opublikowano

    Grazyna0211

    rzeczywiście bardzo wytworna przystawka
  • 5
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    nasz anemonek mistrzyni świata , tęczowe cudo z warzyw uplata...
  • 3
    original
    Opublikowano

    anemon

    Dziękuję Wszystkim, misia53 jesteś niesamawita, dziękuję.
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    kuklik

    piękne
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Piotr24

    ciekawy przepis
  • 2
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    bardzo przypadł mi do gustu ten pomysł, to coś nowego dla mnie .. i wygląda niesamowicie :)
  • 2
    original
    Opublikowano

    anemon

    caralajna, gdy zrobiłam pierwszy raz sama byłam zaskoczona, że takie w zasadzie zwykłe warzywa, tak zupełnie inaczej się prezentują.
  • 4
    original
    Opublikowano

    barbara11561

    przepysznie wygląda,jak cudowny słodki deserek.Może moje niejadki warzywne skusiłyby się na taki??
  • 2
    original
    Opublikowano

    anemon

    barbara11561, wszystko możliwe, może warto wypróbować?
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wacław

    bardzo smaczne danie
  • 0
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    efektownie wygląda

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !