Sposób przygotowania

Drożdże kruszymy i zalewamy ciepłym mlekiem , potem do drożdży dodajemy 1\\23 szklanki mąki i wyrobić na gładką masę oprószyć mąką , przykryć i odstawić w ciepłe miejsce . W tym czasie żółtka rozkłócić 5 sztuk i trzy białka , następnie utrzeć z cukrem i szczyptą soli. Połączyć z rozczynem drożdżowym i wsypujemy resztę maki która nam została oraz miękkie masełko , wyrabiamy na jednolitą masę . Ciasto zmieszać z dowolnie skomponowanymi bakaliami i przełożyć do przygotowanej wcześniej formy Jeszcze odstawić do wyrośnięcia a potem piec 40 minut w 180 st. Cukier puder utrzeć z sokiem z cytryny i wysmarować ciasto .

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    lubię wszystkie babki

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !