Sposób przygotowania

1. Oddziel białka od żółtek, przełóż do osobnych miseczek, do każdej dodaj po 2 łyżki cukru. Białka ubij na sztywną pianę, a żółtka utrzyj, aż masa stanie się prawie biała. Do żółtek dodaj biały ser, wymieszaj.
2. Dodaj kaszę, utarte jabłka, startą marchew i starty seler (skropiony sokiem z limonki). Oprósz 3 łyżkami mąki i wymieszaj. Dodaj ugotowane w winie żurawiny, skórkę i sok z połowy limonki, resztę mąki i pianę z białek, wymieszaj.
3. Masę przełóż na blachę wyłożoną pergaminem, wysmarowaną masłem w wysypaną bułką. Posyp płatkami owsianymi. Piecz 35-40 min w temp. 170-180 stopni. Pokrój na kawałki i wyłóż na talerze. Udekoruj plastrami jabłek.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Ewelina38

    zapewne jest bardzo smaczny
  • 1
    original
    Opublikowano

    Krystyna32

    bardzo smaczne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !