Sposób przygotowania

Ziemniaki ugotować w łupinach w osolonej wodzie. Obrać, opłukać pod bieżącą, zimną wodą, dobrze osuszyć . Na głębszą patelnię lub do rondla wsypać cukier i mieszając przyrumienić, dodać margarynę i wymieszać. Włożyć ziemniaki i smażyć je potrząsając naczyniem, aby stały się ze wszystkich stron błyszczące i przyrumienione.SMACZNEGO!

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Babciagramolka

    Takiej wersji karmelizowanych ziemniaków nie znałam - robiłam obsmażane w glazurze z sosu sojowego z brązowym cukrem albo miodzie z chili. Muszę spróbować.
  • 0
    original
    Opublikowano

    ilka_86

    ja też jej nie znam, może być ciekawe doznanie smakowe :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !