Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tarninówka

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

owoców tarniny 0,5 kg
cukru 1 szklanka
wódki najlepsza żytnia 0,5 l

Przepis i sposób przygotowania na: Tarninówka

owoce umyć osuszyć wsypać najlepiej do dużej butli, zasypać cukrem, wymieszać potrząsając butelką następnie dodać wódkę. Zamknąć i schować w ciepłe, najlepiej ciemne miejsce. Od czasu do czasu delikatnie potrząsnąć. Po kilku tygodniach (u mnie w okolicach Bożego Narodzenia) przecedzić i przelać do butelki. I niestety znów pozostawić na kilka tygodni. Na marcowe pluchy i katary cudownie rozgrzewa.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

szyba 04.07.2011 07:23
smakowite

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak