Przepisy świąteczne

Sposób przygotowania

Liście kapusty sparzyć. Marchewkę, fasolkę i kalarepkę oczyścić i pokroić w kostkę, ugotować na półtwardo. Ziemniaki oczyścić, ugotować również na półtwardo i pokroić na ok 1 cm plasterki. Naczynie żaroodporne wysmarować masłem i wysypać bułką tartą, ułożyć liście kapusty, następnie wyłożyć marchewkę kalarepkę i fasolkę, na wierzch układać plasterki ziemniaków. W miseczce łączymy jogurt naturalny, jajka, starty ser żółty doprawiamy solą, pieprzem, szczyptą majeranku, tymianku i bazylii. Tak przygotowaną masą zalewamy naszą zapiekankę. Na wierzchu układamy krążki oliwek oraz cebuli. Pieczemy w temp. 200 stopni przez ok. 30-35 min.

Komentarze

  • 4
    original
    Opublikowano

    Agnieszka_B

    Z taką ilością warzyw musi smakować wyśmienicie:)
  • 1
    kucharka
    Opublikowano

    gosia47-47

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    dorota20w

    to cos dla mnie :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    kochanyptysiu

    uwielbiam takie cuda
  • 2
    original
    Opublikowano

    Jolanta40

    wygląda bardzo apetycznie
  • 0
    original
    Opublikowano

    eli_555

    pychotka
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    fajne
  • 0
    original
    Opublikowano

    emeslive

    Cudownie wygląda!

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !