Sposób przygotowania

Owoce umyć, oderwać od szypułek i wydrylować. Włożyć do garnka razem z cukrem, skropić sokiem z cytryny (kilka kropel) i zagotować. Mieszać od czasu do czasu i czekać aż puszczą sok. Owoce odcedzić (przez sitko lub gazę) a sok ostudzić. Ewentualnie dosłodzić. Rozmieszać w dzbanku z wodą mineralną (do smaku) i wrzucić kostki lodu.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    polly66

    najlepiej mocno czerwone, dojrzałe czereśnie
  • 1
    original
    Opublikowano

    aginaa

    fajne
  • 1
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    czereśnie się ciężko dryluje
  • 1
    original
    Opublikowano

    polly66

    ee tam wcale nie;)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !