Sposób przygotowania

Cukier, jajka oraz cukier waniliowy ucieramy do białości. Dodajemy mąkę zmieszaną z proszkiem oraz wyjętą wcześniej z lodówki margarynę (musi być miękka). Starannie mieszamy. 2/3 ciasta przekładamy do formy nasmarowanej obficie tłuszczem i wysypanej tartą bułką. Na wierzchu układamy smażone jabłka. Do pozostałej części masy dodajemy mąkę i zagniatamy twarde ciasto. Tą kruszonką posypujemy jabłka. Piec 50-60 min w średnio gorącym piekarniku.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    alaaa

    łatwe do zrobienia,może być smaczne
  • 1
    original
    Opublikowano

    IwonaKa

    super przepis,a ciacho na pewno smaczne
  • 0
    original
    Opublikowano

    Patrycja33

    super przepis:-)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !