Sposób przygotowania

Żółtka dokładnie wymieszać z mąką, szczyptą soli i piwem. Pod koniec dodać sztywno ubitą pianę z białka, delikatnie wymieszać. Oczyszczone kapelusze kani umyć, osuszyć na papierowym ręczniku, oprószyć solą i pieprzem. Następnie zanurzać w cieście, smażyć na oliwie z dodatkiem masła po 4 minuty z każdej strony. Podawać z pieczywem.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Mariusz10

    szybkie i smaczne danie
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    mirosława4

    smaczne
  • 2
    original
    Opublikowano

    AgaS10

    uwielbiam:)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    irenka

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Motorek

    smaczne
  • 1
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    muszę spróbować
  • 2
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Jakoś nie mogę przekonać się do kani.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !