Sposób przygotowania

Robimy biszkopta: białka należy ubić a następnie dodać do tego cukier cały czas mieszając. Następnie dodajemy do tego żółtka i mieszamy na najmniejszych obrotach. Gdy już ubijemy dodajemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Wylewamy na blachę i pieczemy biszkopta w 180 st. przez ok. 15-18 minut.Masa:400 ml mleka gotujemy z cukrem a w pozostałości mleka mieszamy obie mąki. Gdy się zagotuje wlać do gotującego się mleka i mieszać. Gdy zacznie się już gotować masa dodać całe opakowanie (w proszku) galaretki. Gdy ostygnie zmiksować z masłem. Gdy będzie zimna masę nakładamy na biszkopta. Następnie na masę dajemy herbatniki i każdy nasączamy wódką rozmieszaną z wodą. Później czekoladę topimy i wylewamy na herbatniki. Czekamy aż zastygnie.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    1j1o1l1a1

    wygląda apetycznie...W ostatnich wersach, wydaje mi się że nie o biszkopty chodziło tylko o herbatniki, chyba , że pomyłka jest wcześniej, w składnikach
  • 4
    original
    Opublikowano

    pioge7

    słusznie zauważyłaś jola1 W :) przepraszam za błąd już edytuję :D chodzi oczywiście o herbatniki :D dziękuję za zwrócenie uwagi :D
  • 2
    10547441_831219136896373_3580794721243242267_n
    Opublikowano

    iwa643

    smaczny
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Gabriela7

    pycha
  • 2
    original
    Opublikowano

    tomek18

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !