Sposób przygotowania

Ogórki dokładnie myjemy.
Do dużego garnka wkładamy na dno po jednym koprze, listku i ząbku czosnku, a następnie warstwę ogórków.
Czynności powtarzamy.
Około 2 litry wody zagotowujemy, dodajemy sól i mieszamy- zalewamy ogórki i przykrywamy.
Żeby ogórki szybciej się zakisiły można im odciąc końcówki.
Jeśli jest ciepło ogórki już po 2 dniach nabierają wspaniałego smaku i aromatu.

Komentarze

  • 3
    no-image
    Opublikowano

    Małgorzata113

    świetny przepis
  • 1
    original
    Opublikowano

    Krystyna32

    super
  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    ogóreczki super-mniam;]
  • 2
    original
    Opublikowano

    Kopiko1983

    Przepis na topie! Mniam...
  • 3
    original
    Opublikowano

    joanna77

    lubimy takie ogóreczki
  • 1
    original
    Opublikowano

    Haneczka1

    liście winogron no proszę i znowu się człowiek czegoś ciekawego dowiedział:) wypróbuję jutro bo aktualne małosolne właśnie mi się kończą :)))
  • 2
    original
    Opublikowano

    m1monika

    uwielbiam, też robię;)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Natalia40

    mniaaaaam
  • 1
    original
    Opublikowano

    Mariusz10

    ekstra!
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Iwona45

    super
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    zdzislawa2

    dużo narobiłam słoików w tym roku :)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    calliope

    uwielbiam :)
  • 2
    original
    Opublikowano

    jeta72

    zjadłabym z przyjemnością :-)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Papryczka

    ja również

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !