Sposób przygotowania

Margarynę roztopić i ostudzić. Mąkę wsypać do miski, rozkruszyć drożdże i posypać cukrem i odrobiną mąki. Po chwili dodać żółtka, śmietanę i przestudzoną margarynę.Wszystko zagnieść na gładkie ciasto.

Uformować kulę, przekroić na cztery części. Każdą rozwałkować w cienkie kółko, przekroić na cztery. Na każdy trójkąt nałożyć trochę kremu, zwinąć i uformować rogalik.

Tak samo zrobić pozostałe części ciasta. Na blachę wyłożoną papierem do pieczenia ułożyć rogaliki. Pozostawić na 5 minut. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 15 minut. Upieczone posypać cukrem pudrem.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    eli_555

    Lubię takie rogaliki.
  • 1
    original
    Opublikowano

    crysaliska

    świetne :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Kate131

    tez tak robię.pycha są
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Piotr24

    żona wczoraj zrobiła podobne, są super :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    agnieszka214

    wspaniałe

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !