Sposób przygotowania

SZpinak (moze byc mrozony- wtedy nalezy go rozmrozic i odcisnąc z wody) podsmazamy na oliwie razem z pokrojonym ząbkiem czosnku. Przekładamy do miski i mieszamy dokładnie z serkiem ricotta. Przyprawiamy do smaku.

Zagniatamy ciasto na pierogi. Gdy jest zbyt rzadkie podsypujemy mąką jesli zbyt twarde to dodajemy wody (zapomnialam dodac ze uzylam cieplej wody).cienko wałkujemy i wykrawamy szklanką kola. Nakladamy farsz, dokladnie zlepiamy. Wrzucamy na rozgrzany olej (najlepiej w garnku, bo mają byc zanurzone. Wyciagamy po okolo 1 minucie i osuszamy na reczniku papierowym. Mozna oczywiscie trzymac je dluzej by nabraly zlocistej barwy, mozna tez wlozyc je do piekarnika i tam podpiec na zloty kolor

Komentarze

  • 1
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    lubie takie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !