Sposób przygotowania

Z kości i warzyw gotujemy wywar. Dodajemy grzyby, liść laurowy i ziele angielskie i troszkę majeranku i jeszcze chwilę gotujemy. Buraki obieramy i ścieramy na tarce o drobnych oczkach. Starte buraki wkładamy do drugiego garnka, zalewamy wodą, dodajemy ocet i zagotowujemy. Wywar przelewamy do większego garnka lub gotujemy po prostu go w ilości 1/2 objętości naczynia. Do tego wywaru przez durszlak lub sito przelewamy buraczaną wodę powstałą w wyniku zagotowania buraków. Tarte buraki są do wyrzucenia. Barszczu już nie gotujemy, dodajemy czosnek i doprawiamy do smaku solą pieprzem, cukrem, octem i maggi. w gotowanym w ten sposób barszczy nie pływają nam buraki i mamy tylko dużą ilość czystego barszczyku.

Komentarze

  • 2
    14344131_1175334835846825_6586112930612941972_n
    Opublikowano

    Ewa104

    Uwielbiam domowy barszczyk czerwony.Do tego pasztecik lub krokiecik-Pycha!
  • 1
    original
    Opublikowano

    Agnieszka172

    ja wybieram krokiecik, pycha:)
  • 0
    edyta14
    Opublikowano

    wedith1

    Pychotka, prawdziwy domowy barszczyk!
  • 0
    original
    Opublikowano

    cukiereczek

    Pychotka
  • 0
    original
    Opublikowano

    bami

    Uwielbiam barszczyk czerwony! :)
  • 2
    original
    Opublikowano

    Betka

    mniam mniam ale smakowity:)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !