Sposób przygotowania

Jajka ubijamy z cukrem na puszysta masę. dodajemy mąkę przesiana z proszkiem do pieczenia. Wlewamy do wysmarowanej formy i pieczemy 30 minut. Przygotowujemy galaretkę i odstawiamy ja do ostygnięcia. Schłodzona śmietanę miksujemy z cukrem pudrem, dodajemy przestudzona a wcześniej rozpuszczona w gorącej wodzie żelatynę. Na ciasto wykładamy śmietanę na niej jagody całość polewamy teżejącą galaretką.odstawiamy do lodówki na 2 godziny.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    akurat na dzisiajsze pochmurne popołudnie
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    xxmarzaxx

    smaczne
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    iknkirke

    mniam

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !