Sposób przygotowania

1. Przygotowujemy ciasto naleśnikowe: do wysokiego naczynia wbijamy jajka i miksując, wlewamy mleko oraz 50 ml wody. Następnie dodajemy cukier, szczyptę soli i proszek do pieczenia. Wsypujemy mąkę i mieszamy na gładką masę. Na rozgrzanym na patelni oleju smażymy naleśniki.
2. Robimy masę serowo-żurawinową: twaróg rozkruszamy, ucieramy z cukrem pudrem i jogurtem. Smarujemy naleśniki. Na masę wykładamy warstwę dżemu żurawinowego.
3. Naleśniki zwijamy w rulony, a następnie przekrawamy w poprzek na pół. Układamy na talerzu. Dekorujemy owocami i dżemem żurawinowym.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    owca441

    pycha
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    owca441

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    Gosia20

    świetne
  • 0
    original
    Opublikowano

    Granita

    skoro z żurawiną, to na pewno są pyszne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !