Sposób przygotowania

1. Ziemniaki i marchewki obieramy i myjemy. Ścieramy na tarce o małych oczkach, odciskamy, a sok zachowujemy. Doprawiamy solą i pieprzem. Z masy formujemy małe pulpety. Smażymy na 3/4 roztopionej margaryny. Odkładamy w ciepłe miejsce.
2. Cebulę obieramy, siekamy i szklimy w rondelku na pozostałej margarynie. Dodajemy koncentrat pomidorowy.
3. Zachowany sok mieszamy z kaszą i 200 ml wody. Wlewamy do cebuli, mieszamy. Dodajemy pulpety. Doprawiamy solą i pieprzem. Dusimy ok 15 min. Czosnek obieramy i siekamy. Dodajemy do sosu, mieszamy. Potrawę zdejmujemy z ognia. Dekorujemy natką pietruszki.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Beata23

    fajny pomysł

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !