Sposób przygotowania

Kapustę ugotować w osolonej wodzie. W czasie gotowania oddzielać liście, odłożyć do odsączenia. Ugotować 8 woreczków ryżu, ostudzić. Kiełbasy różne zmielić, dodać do nich ryż, przyprawy oraz wcześniej podsmażoną cebulkę na smalcu. Wymieszać dokładnie. Następnie nakładać farsz do liści, zawijać i podsmażać tak przygotowane gołąbki na margarynie. Po podsmażeniu odkładać do dużego garnka, zalać rozpuszczonymi kostkami bulionowymi i gotować ok. 2 h na małym ogniu. SMACZNEGO!

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    wiola28a

    dla mnie cos nowego
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    kriso

    ciekawy przepis

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !