Sposób przygotowania

Potrzebna nam będzie zmielona pierś z kurczaka. Można zrobić to w samemu w domu bądz też poprosić panią na stoisku mięsny. Absolutnie nie używać gotowego mięsa mielonego.Gdy mięso jest już przygotowane dodajemy jajko , namoczoną bułkę i przyparawy do smaku. Formujemy małe kotleciki ,obtaczamy w mące i rumienimy bardzo krótko na patelni , nie należy ich długo smażyć bo dojdą w sosie. Pulpeciki zalewamy niewielką ilościa wody z kostką rosołową, dodajemy śmietane aby przykryła mięso. Najepsza jest śmietana 18% z Piątnicy. Dusimy ja ok 20 minut aby mięso nie było surowe i było mięciutkie. Na sam koniec gdy wyłaczymy juz gaz dodajemy sporą garść koperku.
Nie należy robić tego w czasie gotowania ponieważ koperek straci swoje wartości.

Pulpeciki najlepiej podać z duszonymi ziemiakami

Smacznego :)

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !