Sposób przygotowania

Robimy ciasto
jajka ucieramy z cukrem na puszystą masę, dodajemy wodę, lej i mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Dzielimy na dwie mniej więcej równe części, do jednej dodajemy kakao i mieszamy.
Formę smarujemy i wylewamy na zmianę ciasto jasne i ciemne, tak jak przy ZEBRZE.
Pieczemy około 50 minut w 180 st. C
W tym czasie robimy krem:
masło ucieramy z cukrem pudrem, dodajemy pokruszoną większa połowę chałwy i dalej miksujemy, a na sam konie dodajemy reszte chałwy i delikatnie mieszamy, aby potem była wyczuwalna.
Upieczone i wystudzone ciasto kroimy na pół i przekładamy kremem, posypujemy cukrem pudrem

Komentarze

  • 0
    img_20161130_024927
    Opublikowano

    Habibi

    Kocham chałwę! Myślę, że dzisiaj będzie za mną chodził jej smak, aż wreszcie będę zmuszona ją zjeść ;) Ciasto zapewne pyszne, zresztą już mi się poodoba :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !