Sposób przygotowania

Żółtka mieszamy z cukrem i cukrem waniliowym i ucieramy mikserem na puch.Do masy jajecznej dodajemy dwa rodzaje mąki połączone z proszkiem do pieczenia,następnie dodajemy stopione i ostudzone masło i mleko.Wszystko dokładnie mieszamy.Boki i spód blachy smarujemy tłuszczem i posypujemy bułką tartą,wylewamy ciasto wstawiamy do piekarnika na 200 stopni i zapiekamy 15 min.Porzeczki oczyszczamy,myjemy.Schłodzone białka mieszamy z sokiem z cytryny i solą,ubijamy mikserem na wysokich obrotach,i powoli wsypujemy cukier.Gdy piana będzie gęsta łączymy ją z owocami.Ciasto wyjmujemy z piekarnika a na wierzch smarujemy masą bezową i zapiekamy kolejne 20 min.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    anemon

    Zapowiada się bardzo smaczne ciasto.
  • 0
    original
    Opublikowano

    dorotka0000025

    mniam
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pycha

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !