Sposób przygotowania

Białka ubić ze szczyptą soli. Następnie dodać cukier i żółtka. Na koniec dodać obydwie mąki wymieszane z proszkiem do pieczenia. Utrzeć na gładką masę.

Ciasto przełożyć do wyłożonej papierem do pieczenia formy i piec około 40 minut w temperaturze 175 stopni C na termoobiegu.

Masa: Z mleka, mąki i budyniu śmietankowego ugotować krem. Wystudzić. Masło utrzeć z cukrem pudrem i po trochu dodawać do kremu. Krem utrzeć na puszystą masę.

Po ostygnięciu przełożyć masę, ułożyć jagody i zalać tężejącą galaretką.

Komentarze

  • 2
    141751_bukiet_kwiatow_tulipany_wazon
    Opublikowano

    Henryka2

    Apetyczne ciasto!
  • 2
    original
    Opublikowano

    Gosia40

    Pyszne!
  • 0
    original
    Opublikowano

    madi356

    super ciacho:0 uwielbiam jagody i wszystko, co z jagodami związane :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    madi356

    super ciacho:0 uwielbiam jagody i wszystko, co z jagodami związane :)
  • 1
    images-big
    Opublikowano

    anja3107

    pysznie wygląda
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    ewelina63

    piękne
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Weronika_eM

    pyszne
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Pati8

    pyszne:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    teresa18

    wyśmienite
  • 0
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    pyszne ciacho
  • 0
    p8230976
    Opublikowano

    monika141

    pycha
  • 0
    original
    Opublikowano

    hastalavista

    a? ?linka cieknie!
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    apetyczne
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Miki

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    matesko

    smaczne ciasto na letnie dni
  • 0
    original
    Opublikowano

    Stenka

    smaczne ciasto

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !