Sposób przygotowania

Białka ubijamy dodajemy cukier i ubijać aż cukier się rozpuści, potem dodajemy żółtka , mąkę przesianą przez sito, kakao i proszek, delikatnie mieszamy i wykładamy ciasto na papier do pieczenia. Tylko tak aby było dno zakryte. .Piec 1o minut w 170 st. W tym czasie robimy krem: Budynie ugotować cukrem na mleku, do gorącego budyniu dodajemy masło i wymieszać długo aż składniki dobrze się połączą , masa powinna zgęstnieć , gotową masę wyłożyć na ostudzony biszkopt . Tylko małą warstwę rozsmarować. Biszkopt jasny: Białka ubijamy ze szczyptą soli, dodajemy cukier waniliowy i cukier zwykły , ubijamy nadal aż rozpuści się cukier potem dodajemy żółtka , przesianą mąkę i proszek. Biszkopt wylać na krem biały , potem znów zapiekać 15 minut , następnie znowu biały krem wykładamy na krem wykładamy ponownie biszkopt ciemny , który nam pozostał, ponownie zapiekać chwilkę , jeszcze raz krem , potem biszkopt jasny zapiekać 15 minut i na koniec polewamy czekoladą z składników tj. Czekolada deserowa , 5 dag masła 5 łyżek cukru i 75 ml. mleka . Dekoracja tylko zależy od nas samych.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    smakoszek

    Lubie takie słodkości
  • 3
    original
    Opublikowano

    Gosia40

    Pyszności!
  • 1
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Apetycznie się prezentuje.
  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    świetne ciasteczko
  • 1
    original
    Opublikowano

    AURELKA

    znakomite ciasto
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    as28

    mniam mniam

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !