Sposób przygotowania

Do miski wbijamy surowe żółtko doprawiamy pieprzem, Intensywnie ucieramy mikserem aż się żółtka połączą, tworząc jednolitą masę. Wtedy dodajemy 1 łyżeczkę musztardy i ucieramy, dolewamy 1/4 oleju i ucieramy, dodajemy drugą łyżeczkę musztardy i ucieramy, dodajemy po trochu olej i ucieramy, ucieramy aż powstanie puszysty majonez. Cukier i sól rozpuszczamy w 1 łyżeczce wody, dodajemy ocet jabłkowy i wlewamy to do masy jeszcze raz ucieramy.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    pacpaw

    jak taki domowy majonez ma sie do kupnego? Jest lepszy, smaczniejszy czy porównywalny? Przyznam, że nigdy domowego nie robiłem, a kupny mi smakuje. Także ciekawe czy bym odkrył jakiś nowy smak? ;o)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !