Sposób przygotowania

Ziemniaki obrać, umyć, następnie wielokrotnie je ponacinać na drobniutkie plasterki (nie kroić tylko ponacinać, ziemniak musi mieć zwarty spód). Ponacinane ziemniaki ułożyć w wysmarowanym tłuszczem naczyniu żaroodpornym, po czym doprawić solą i pieprzem. Następnie przygotować rosół drobiowy (z kostki) i zalać nim ułożone w naczyniu ziemniaki. Całość przykryć folią aluminiową i wstawić do rozgrzanego do 180 stopni piekarnika. Piec około 60 minut.

Czosnek obrać i pokroić na drobniutkie plasterki. Wyciągnąć z piekarnika zapiekane w bulionie ziemniaki i posypać je plasterkami czosnku. Całość powtórnie włożyć do piekarnika i zapiekać przez kolejne 15 minut, ale tym razem bez przykrycia w postaci folii aluminiowej.

Smacznego ;)

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Kate131

    smaczne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !