Sposób przygotowania

Zagniatamy ciasto z podanych składników i wkładamy na 2 godziny do lodówki. Rozwałkowujemy ciasto i wykładamy na blachę (można wykleić formę ciastem) nakłuwamy ciasto i wkładamy do lodówki na czas robienia farszu. Boczek kroimy w kostkę i przesmażamy aż się zarumieni. Jajka roztrzepujemy razem ze śmietaną i przyprawiamy solą i pieprzem. Boczek rozkładamy na cieście, zalewamy jajkami ze śmietaną i posypujemy startym serem. Piec w temp. 180 stopni, aż wierzch tarty ładnie się zarumieni.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    anemon

    Lubię wytrawne tarty, a Twoja zapowiada sie smacznie i pożywnie.
  • 0
    original
    Opublikowano

    Klausia

    Pyszności :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !