Sposób przygotowania

Mięso oczyścić, umyć, osuszyć papierowym ręcznikiem, a następnie ułożyć w garnku, obłożyć pokrojoną w plastry pomarańczą, rozmarynem, czosnkiem, oprószyć solą i pieprzem. Następnie wlać oliwę, przykryć i gotować na wolnym ogniu do miękkości.
Kapustę zalać czerwonym winem i dusić przez ok. 15 minut. Gdy zmięknie dodać namoczone rodzynki, grubo mielony czarny pieprz i goździki. Pod koniec duszenia dodać miód i pokrojone w cząstki truskawki, doprawić do smaku. Całość gotować jeszcze przez chwilę, po czym zdjąć z ognia.
Uda z gęsi wyjąć z tłuszczu, przyciąć kostki i ułożyć na gorącej kapuście. Podawać z kluskami leniwymi.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !