Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasztet drobiowy

2.0
(5)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

filet z kurczaka 80 dkg
wątróbka drobiowa 15 dkg
kajzerka 1 sztuka
cebula 1 sztuka
czosnek 2 ząbki
sól do smaku
majeranek szczypta
tłuszcz do smażenia
jaja 2 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Pasztet drobiowy

Kajzerkę namoczyć, odcisnąć. Fileta i wątróbkę pokroić w kostkę, cebulę i czosnek posiekać. Na patelni rozgrzać tłuszcz, podsmażyć fileta, dodać cebulę i czosnek, podsmażyć, a na koniec dodać wątróbkę. Przyprawić do smaku, smażyć chwilę razem. Odstawić, ostudzić, zmielić razem z kajzerką. Dodać jajka, doprawić do smaku, wymieszać. Przełożyć do wysmarowanej tłuszczem formy keksowej, piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni ok. 45 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

barbara11561 18.10.2013 10:00
lubię pieczone pasztety:)
IlonaAlbertos 12.03.2013 21:51
Wygląda świetnie. Bardzo lubię domowy pasztet.
misia53 03.01.2013 13:06
taki swojski wole od każdej wedliny ze sklepu
berys18 13.10.2012 11:05
pycha pasztet
Jodaj 04.10.2012 10:30
nie ma jak domowy pasztecik :)
mela25 10.06.2012 08:21
Pyszny taki domowy
Niunia 19.03.2012 16:09
super
Mariusz10 08.03.2012 19:14
świetny
Ada-Gaba 15.02.2012 07:05
znakomity
mela251
mela251 25.01.2012 08:23
ciekawy przepis :)
Krystyna32 05.01.2012 12:57
super
kuklik 02.10.2011 07:10
domowe wiem co jem
Seba 18.08.2011 10:44
smaczny
mirosława4 31.07.2011 14:08
smaczny,domowy najlepszy
RenataZ-et 31.07.2011 00:02
świetny domowy pasztet
Motorek 30.07.2011 21:27
najlepszy domowy
Motorek 30.07.2011 21:27
najlepszy domowy
Iwona51
Iwona51 18.07.2011 10:58
smaczny taki pasztet
IKrakowianka 06.07.2011 23:29
super, domowy pasztet
Misiek1 30.06.2011 17:58
Właśnie taki pasztet lubię!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak