Sposób przygotowania

Umyte filety solimy i odstawiamy. A liście szpinaku zalać wrzątkiem i odcedzić . Po odcedzeniu przełożyć do miski posolić , popieprzyć i zmiażdżonym czosnkiem , od razu przekładamy do naczynia żaroodpornego . Na szpinaku położyć filety. Zrobić sos, czyli masło rozpuszczamy dodać mąkę mieszając robimy zasmażkę , rozprowadzić ją zimnym mlekiem z dodatkiem soli, pieprzu i gałki , energicznie mieszając na wolnym ogniu, to sos powinien pomału zacząć gęstnieć i polać tym sosem filety , wstawiamy od razu do gorącego piekarnika , który wcześniej nastawimy na 190 st . i zapiekamy pół godziny.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    uwilbiam ryby
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    uwilbiam ryby
  • 2
    zdjecie9660
    Opublikowano

    smakowita

    ta rybka zapowiada się smakowicie
  • 0
    original
    Opublikowano

    ewaa

    pychota
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 0
    original
    Opublikowano

    Bernadeta1

    rybka szpinak,super przepis

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !