Sposób przygotowania

Makaron ugotować al dente. Pieczarki obrać, opłukać i pokroić. Kukurydzę osączyć z zalewy. Wędlinę również pokroić. Na rozgrzane masło przełożyć pieczarki. Trzymać na małym ogniu. Gdy wchłoną całe masło, posypać przyprawą uniwersalną. Dorzucić wędlinę i kukurydzę. Zamieszać a całość poddusić. Na koniec doprawić cayenne.
Naczynie żaroodporne wysmarować masłem. Wyłożyć makaron i farsz oraz połowę startego sera. Wymieszać. Zalać beszamelem i posypać wierzch koperkiem oraz resztą sera. Zapiec w 180stopniach ok pół h.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    agnieszka137

    ciekawa wersja makaroniku:)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !