Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Oliwa cytrynowo-anyżowa

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

oliwa 1 szkl
skórka z cytryny
Sól ziołowa jodowana Prymat
likier anyżowy 2 łyżki
anyż 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Oliwa cytrynowo-anyżowa

Oliwę mocno podgrzać po czym zestawić ja z ognia.
Następnie dodać do niej sok i skórkę z cytryny, sól, likier i anyż.
Całość dokładnie wymieszać i odstawić pod przykryciem na około 30 minut.
Po tym czasie podgrzać i podawać ciepłą do dań.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ada-Gaba 07.02.2013 10:07
ciekawy przepis
Kate131 01.10.2012 09:41
muszę sprobowac
MONIKA62 25.09.2012 11:15
super
dorotka0000025 20.07.2012 14:41
ciekawy pomysl a do czego ta oiwa - do salatek?
Piotr-21 30.04.2012 16:50
fajna
RenataZ-et 10.03.2012 21:18
bardzo ciekawy pomysł
Maniek2 04.02.2012 19:50
fajna
bami 13.01.2012 23:40
Ciekawa oliwa - do czego jej używasz @Barbara/zuza22_85? :)
ewaa 28.08.2011 11:00
super pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak