Sposób przygotowania

Pokrojonego w plastry bakłażana i cukinię oprószyć solą, po chwili osuszyć papierowym ręcznikiem i obsmażyć na rozgrzanej patelni z oliwią z oliwek. Oczyszczoną fasolkę sparzyć we wrzącej i osolonej wodzie, wystudzić.
Wszystkie warzywa pokroić i połączyć w naczyniu żaroodpornym z czosnkiem, olejem, w którym się marynowały i przyprawą do sałatek. Tak przygotowane warzywa piec pod przykryciem przez ok. 25 minut w temperaturze 150 °C. Gotowe warzywa podawać na ciepło, posypane tartym serem feta.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super musze to zrobić
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    nie złe się czyta,ciekawe jak smakuje

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !