Sposób przygotowania

Maslo roztopic i odstawic do przestudzenia, make przesiac z proszkiem do pieczenia.

Jajka utrzec z cukrem, potem stopniowo dodawac make (wymieszana z proszkiem do pieczenia), roztopiony tluszcz, smietane i mleko. Gotowe ciasto ma miec konsystencje gestej smietany.

Rozgrzac gofrownice i piec gofry na zloto-brazowy kolor. Podawac zarowno cieple jak i zimne, solo lub z dodatkami (bita smietana, owoce, dzemy, sosy deserowe, itp.). Ja najbardziej lubie z powidlem sliwkowym:) Z podanych proporcji wyjdzie ok. 16 gofrow. Dzieki dodatkowi smietany beda chrupkie z wierzchu i delikatne, miesiste w srodku.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Małgorzata77

    pięknie się prezentują!
  • 1
    original
    Opublikowano

    maryśka

    smaczniutkie
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    smaczne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !