Sposób przygotowania

.Przygotować masę malinową z połowy składników. Maliny zmiksować. Białka ubić na sztywną pianę. Dodać 25 g cukru. Żółtka utrzeć z 25 g cukru. Wymieszać z jogurtem, ze zmiksowanymi malinami i winem. Dodać rozpuszczoną żelatynę i pianę z białek. Całość delikatnie wymieszać i przełożyć do tortownicy. Wstawić do lodówki.Na masę waniliową białko ubić na sztywną pianę z połową cukru. Żółtko utrzeć z pozostałą częścią cukru i cukrem waniliowym. Wymieszać z jogurtem waniliowym. Dodać rozpuszczoną żelatynę i ubić pianę.Wymieszaj.Tak przyrządzoną masę waniliową wylać na stężałą masę malinową. Wstawić ponownie do lodówki.Z pozostałych składników przewidzianych na masę malinową sporządzić masę wg podanego przepisu i wylać wierzch tortu. Ponownie schłodzić i udekorować owocami.Smacznego!

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Rybciia

    wyśmienity;)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ania67

    extra

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !