Sposób przygotowania

Jajka ubijamy. wlewamy łyżeczke oleju, mleko i wodę, odrobine solimy i stopniowo wsupujemy make. Ciasto powinno mieć konsystencję budyniu (w razie potrzeby mąkę lub wodę).
Jabłka myjemy, obieramy i kroimy w cienkie plasterki. Wsypujemy do ciata, mieszamy. Na rozgrzanym oleju smażymy pacuszki ośrednicy ok. 15 cm.
Truskawki myjemy, osaczamy, lekko rozgniatamy, aby puściły sok. Dodajemy cukier i energicznie mieszamy. Polewamy racuszki

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    marcin36

    smaczne
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    piekarz29

    pyszne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !