Sposób przygotowania

Polędwicę oczyścić, natrzeć solą i pieprzem. Obsmażyć.
Posiekaną cebulę( pół główki) i czosnek zeszklić na tłuszczu ze smażenia. Dodać umyte, pokrojone grzyby(zamiast kurek, mogą być np: borowiki) smażyć aż oddają wodę. Przyprawić.
Mus: do grzybów dodajemy zmielonego ugotowanego kurczaka i surowe jajko szczyptę soli i pieprzu.
Rozsmarować na folii aluminiowej warstwę musu, położyć polędwicę i zawinąć dokładnie w folię.
Piec w temp 180 C przez ok 20 min
Resztę cebulki podsmażyć,dodać rozgniecione ziarenka jałowca, porzeczki (najlepiej czarne) dodać wino i poczekać aż troczę odparuje. dodać sos pieczeniowy( można zrobić z gotowego z torebki). gotować jeszcze chwilę. Przetrzeć przez sitko.
Rozwinąć mięso, usunąć folię dodać sos. Można udekorować porzeczkami

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Monika120

    Brzmi bardzo apetycznie:)_
  • 1
    original
    Opublikowano

    tonia

    przepis wart wypróbowania
  • 0
    original
    Opublikowano

    tonia

    fajny przepis

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !