Sposób przygotowania

Orzechy przebrać, posiekać, czekoladę zetrzeć na tarce. W rondelku zagotować 100 ml wody z cukrem. Po 10 min gotowania dodać masło i czekoladę. Gotować razem 10 min, cały czas mieszając, po czym zdjąć z ognia, starannie wymieszać z przesiewanym przez sitko mlekiem w proszku i szybko utrzeć składniki na gładką masę. Do jeszcze ciepłej masy wsypać posiekane orzechy (trochę odłożyć do dekoracji) i dokładnie wymieszać. Wyłożyć masę równą warstwą do formy wyścielonej papierem do pieczenia, wyrównać wierzch i odstawić w chłodne miejsce do zastygnięcia. Gdy masa całkowicie zastygnie, pokroić ją na małe kwadraty i udekorować orzechami.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    AgaS10

    pomysłowe:)
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Kuchareczekjeden

    super
  • 2
    original
    Opublikowano

    Izabela/bella81

    fajne:)
  • 2
    original
    Opublikowano

    gacopierz23

    przypominają moje dzieciństwo
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 2
    original
    Opublikowano

    magical66

    fajny przepis
  • 1
    original
    Opublikowano

    Teresa19

    pomysłowe
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    do kawy pyszne...
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    calliope

    muszą być pyszne
  • 1
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    znakomite
  • 0
    original
    Opublikowano

    Justyna Jussstiii

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    mala2021

    smak dzieciństwa....
  • 0
    original
    Opublikowano

    mala2021

    smak dzieciństwa....
  • 0
    original
    Opublikowano

    Mariusz10

    super!

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !