Przepis i sposób przygotowania na: Kolorowe Kotleciki :-)
2 torebeczki ryżu (ja miałam w torebeczce 125g)
1/4 papryka czerwona
1/4 papryka zielona
1/4 papryka żółta
pół cebulki
1 żółtko
2 plastry sera (gouda)
5 gałązek natki pietruszki
5 gałązek koperku
bułka tarta
sól,pieprz (wg.uznania)
PRZYGOTOWANIE:
Ryż gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu.Studzimy Warzywa myjemy i kroimy w kosteczkę,włącznie z serem. Zieleninkę drobno siekamy. Do miski wsypujemy ryż,żółtko i pozostałe warzywa. Doprawiamy i mieszamy na jednolitą masę.Potem formujemy kotleciki,obtaczamy je w bułce tartej i smażymy z obu stron na złoty kolor. Podajemy z czym kto lubi. Ja podałam z sadzonym jajem i pomidorkiem.
SMACZNEGO. . . . .
Kotleciki mozna podawać na obiadek jak i również na kolację :-)