Sposób przygotowania

Ziemniaki gotujemy, odcedzamy. Ugotowane ziemniaki kroimy w cząstki lub w plastry mniej więcej grubości 2 cm. Następnie do szklanki dajemy 3 łyżki oliwy z oliwek, małą łyżeczkę chili oraz 2 łyżeczki sosu sałatkowego koperkowego- ziołowego, szczyptę pieprzu, soli. Mieszamy i wlewamy do naczynia żaroodpornego, wkładamy pokrojone ziemniaki i polewamy jeszcze odrobiną oliwy z oliwek. Cytryny myjemy dokładnie, kroimy w plastry i układamy na ziemniakach. Wkładamy do piekarnika na 20 minut ( 150st) następnie podkręcamy na (250st.) na 30 minut.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !