Sposób przygotowania

Marynata:
marchewka pokrojona w julienne 1 szt
łodyga oczyszczonego selera naciowego pokrojonego w paski 1 szt
cebula szalotka pokrojona w piórka 3 szt
ocet winny 0,5 szklanki
cukier 4 łyżki
gorczyca biała Prymat
ziele angielskie Prymat
liść laurowy Prymat
pieprz czarny ziarnisty Prymat

Sposób przygotowania:
Ocet winny zagotować z cukrem, dodać pozostałe składniki marynaty, zdjąć z ognia i pozostawić do wystudzenia.
Filety śledziowe ułożyć w naczyniu, zalać marynatą i pozostawić na kilka godzin w chłodnym miejscu pod przykryciem.
Śledzia wyjąć z marynaty i dobrze odsączyć. Marynatę przelać przez sito o drobnych oczkach, dopełnić wywarem z ryby i połączyć z namoczoną w wodzie żelatyną, doprawiając do smaku.
Foremki lub filiżanki wyłożyć filetami śledzia, następnie dodać przycięte szparagi, pokrojoną w kostkę marchew i pokrojoną w kostkę łodygę selera naciowego. Foremki dopełnić wywarem i pozostawić w lodówce do stężenia.
Śledzia wyjąć z foremek, przełożyć na talerz i udekorować jajkami przepiórczymi. Podawać z przygotowanym wcześniej kremem buraczanym.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Adam12

    wyśmienite
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    świetny przepis
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    świetny przepis
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    świetny przepis
  • 0
    original
    Opublikowano

    smerfetka79

    Mój mąż byłby nimi zachwycony:)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !