Sposób przygotowania

Mak zalej wrzątkiem i odstaw. Z 6 białek ubij pianę dodaj do piany 1 szklankę cukru i ubijaj dalej , potem dodaj 6 żółtek , bułkę tartą i mak , proszek i mąkę . Wszystko dokładnie wymieszaj ,wylej ciasto na tortownicę posmarowaną margarynę i posypaną bułką tartą i na 40 minut wstaw blachę do piekarnika rozgrzanego do 180 st, po ostudzeniu przekrój ciasto na 2 płaty ,każdy nasącz rozcieńczonym rumem. 4 jajka, mleko, resztę cukru i cukier waniliowy utrzyj na parze aż powstanie krem o konsystencji budyniu i odstaw do ostygnięcia . Masło ucieramy z ostudzonym kremem . Każdy placek posmaruj kremem , złącz je i brzegi tak że posmaruj kremem a powierzchnię możesz udekorować sobie po swojemu.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    agnieszka214

    pyszny wueilbiam makowce
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Bernadeta1

    super przepis

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !