Sposób przygotowania

1. Czosnek obierz, łodygi selera pokrój, włóż do garnka. Dodaj pokrojone pomidory wraz z zlewą, ziele angielskie i liść laurowy, wlej 3 szkl. wody, gotuj 20 min. Ziele i liść wyjmij, zupę zmiksuj. dodaj wymieszany z jogurtem koncentrat, przypraw. Gotuj 10 min.
2. Szpinak rozmroź, przesmaż, ostudź. Zmiksuj z twarogiem, przypraw.
3. Z mąki, 1/2 szkl. wody, szczypty soli i kurkumy zagnieć ciasto. Rozwałkuj, kieliszkiem wytnij kółka. Na połowie ułóż farsz szpinakowy, przykryj pozostałymi kółkami, sklej. Pierożki ugotuj w osolonej wodzie. Odcedź, przelej zimną wodą. Podawaj w zupie, ozdób natką.

Komentarze

  • 2
    no-image
    Opublikowano

    szyba

    smakowite
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Lidia6

    coś nowego warto spróbować
  • 0
    katarzyna-jaworek.
    Opublikowano

    Katarzyna59

    bardzo smaczna

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !