Sposób przygotowania

Serek przekładamy do miski, wbijamy jajka, dodajemy sól, ew cukier i dokładnie mieszamy. Powoli, cały czas mieszając dodajemy mąkę i proszek do pieczenia. Masa powinna być gładka, gęsta, ale taka żeby dała się nabierać łyżką i kłaść na tłuszcz. W rondlu rozgrzewamy olej, musi być dobrze rozgrzany, ale nie za gorący bo pączuszki spalą się z wierzchu a nie usmażą w środku. Najlepiej na początek usmażyć jednego i po wyjęciu przekroić aby sprawdzić środek. Pączuszki smażymy kładąc porcje ciasta nabieranego łyżką maczaną w gorącym tłuszczu. Na raz smażymy po kilka sztuk, tyle żeby swobodnie pływały. Pączki same się przekręcają w tłuszczu w miarę smażenia. Gotowe, brązowe, wyławiamy łyżką cedzakową i układamy na papierowych ręcznikach aby osączyć z nadmiaru tłuszczu. Jeszcze gorące oprószamy cukrem pudrem. Najlepsze są jeszcze ciepłe, zresztą u mnie nawet nie zdążą wystygnąć...

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Koper

    Dzięki serkowi, pewnie są bardziej deilkatne i kremowe-kolejny przepis do wypróbowania :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Aleksandra45

    muszę wypróbować
  • 3
    original
    Opublikowano

    SmacznaPyza

    robi się je bardzo szybko - u mnie znikają natychmiast
  • 0
    original
    Opublikowano

    Sarenka

    Fajniuchne
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super ekstra
  • 0
    original
    Opublikowano

    ajres

    dobre
  • 1
    wp_20160725_14_26_53_pro_li
    Opublikowano

    ZEWA

    najbardziej lubię jeszcze ciepłe
  • -1
    no-image
    Opublikowano

    Olaa

    dobre
  • 2
    original
    Opublikowano

    bursztynek

    super, zapewne są przepyszne
  • 0
    original
    Opublikowano

    eli_555

    pychotki
  • 0
    original
    Opublikowano

    malcik111

    wow super:)
  • 0
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    pycha
  • 0
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    pycha
  • 0
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    pycha

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !